Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ Α ΚΑΠΗ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

  Χωροσταντούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου και του ιερεώς Θωμά Τσίμα, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουηλ και του νομικου προσώπου της Δημαρωγού κας Αγγελικής Νικήτας του αντιδημάρχου Ιωάννη Πλαφαδέλη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κου
Δημητρίου Πιπίνη και άλλων επισήμων και φίλων
 και μελών του Καπή, ετελέσθηκαν τα εγκαίνεια του ΚΑΠΗ Θασου στην ανακαινισμένη αίθουσα
που με φροντίδα και σεβασμό  έγινε για την τρίτη ηλικία.Παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου με τον σύζυγό της, Φιλιππίδη Χαράλαμπο. Χαιρετισμό στην ωραία εκδήλωση εκφώνησε ο Δήμαρχος Θάσου κος Κωνσταντίνος
Χατζηεμμανουήλ ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Διαμαντόπουλος καθώς και η πρόεδρος της Δημαρωγού κα Αγγελική Νικήτα,πλούσια εδέσματα προσφέρθηκαν στους παριστάμενους,
ενώ η Πρόεδρος της Δημαρωγού απένειμε ευχαριστήρια-ενθυμητήρια σε όλους όσους βοηθούν προσφέροντας υπηρεσίες η χορηγίες ώστε όλα να βαίνουν καλώς στο παραπάνω κέντρο, το οποίο φιλοδοξεί να αγκαλιάσει και τις νεώτερες ηλικίες  να συνταιριάξει και να φέρει πιο κοντά το νέο με το παλιό

















Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Magic Park στη Θεσσαλονίκη

  Στο χωριό του Αϊ Βασίλη παρουσιάστηκαν δημιουργίες άριστων καλλιτεχνών. Το εστιατόριο «Cracatoa» με το ζεστό κρασί και τις νόστιμες λιχουδιές του ενθουσίασε τους επισκέπτες. Ο Αϊ Βασίλης χαρούμενος και υπομονετικός, όπως πάντα περίμενε στο ζεστό του σπιτάκι, πλάι στο τζάκι όλα τα παιδιά. Ο Νίκος Σεϊδαρίδης (Sofinis)  ο φωτογράφος των ξωτικών μοίραζε αναμνηστικές φωτογραφίες.
...παραμονή Χριστουγέννων ο Αι Βασίλης μέσα από το μαγικό σακούλι του χάρισε δώρα αγάπης.

Βιβλιοθήκη, σπίτι των παραμυθιών και χώρος εργαστηρίων
Για ένα μήνα και 5 μέρες στον ξύλινο χώρο του «Παραμυθόκοσμου» παραμυθάδες από την πόλη μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα με αγάπη και φαντασία διηγούνταν τις ιστορίες τους σε όλους τους μικρούς επισκέπτες. ( Φίλιππος Μανδηλαράς, Λίτσα Ψαραύτη, Έλενα Αρτζανίδου, Βάσια Μώραλη, Τζένη θεοφανοπούλου, Μαρία Θανοπούλου, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου). Η τοπική εφημερίδα ανατολικής Θεσσαλονίκης "μελάνι στην είδηση" ήταν χορηγός επικοινωνίας.
 
Υπεύθυνη του χριστουγεννιάτικου χωριού Μαρία Θανοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς που διάβασαν τα παραμύθια τους στα παιδιά φιλοξενήθηκαν Αβραμιαία στο αρχοντικό ξενοδοχείο του Στρατή στη Μηχανιώνα.  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που έχουν  την αστρική σκόνη της ανθρωπιάς καλά φυλαγμένη στην καρδιά τους, έτσι ώστε να μπορούμε να σώζουμε στις δύσκολες εποχές μας την μαγεία των εορτών.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αυτό αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται τα πάντα να τα στηρίζουμε στο χρήμα, αλλά στην ψυχή.  Ίσως, τελικά, ο εθελοντισμός να είναι το μοναδικό σίγουρο όπλο που μας απόμεινε ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας πίσω αράγιστο το όνειρο, αλλά και εμείς οι μεγάλοι να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και να σώσουμε το πνεύμα των εορτών σε όλους τους Δήμους της χώρας μας, που τόσο το χρειάζεται.

Και του χρόνου! Αμήν!

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου

Θάσος




Tραγούδια της Ανδρομάχης μελοποιημένα από τον Γιώργο Φουντούλη και τον Σπύρο Σαμουήλ

Γιώργος Φουντούλης - "Ο σύρτης" Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου



Γιώργος Φουντούλης - "Η περιουσία" Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου 




Γιώργος Φουντούλης - "Το ματσάκι" Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου



Σπύρος Σαμουίλ - "Η αυλή" Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου 




Σπύρος Σαμουίλ - "Ρετρό Φωτογραφία" Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου



Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ποιητικό παρόν έδωσε και η Ανδρομάχη από την Θάσο, στο Εορταστικό Αντάμωμα των μελών της Ε.Λ.Β.Ε.

  Το ποιητικό παρόν της έδωσε και η Ανδρομάχη από την Θάσο, σε μια όμορφη ποιητική σύναξη πουπραγματοποίησαν τα μέλη της Ενωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή της χαρμόσυνες μέρες των Εορτών. Εκλεκτά μέλη της Ενωσης έκαναν διακριτή την παρουσία τους, διαβάζοντας ποιητικές δημιουργίες τους, εμπνευσμένες από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

  Άξια οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η Γενική Γραμματέας της ΕΛΒΕ λογοτέχνιδα κυρία Γεωργία Αλεξίου, η οποία υποδέχτηκε με ευγένεια όλους, και στο τέλος της γιορτής πρόσφερε εδέσματα και κρασί.
Διακριτές ποιητικά παρουσίες ήταν ο Dr Ανδρέας Λίτος, οι συγγραφείς Αντώνιος Δούκας και Ζαχαρίας Προδρόμου, καθώς και η Ελένη Ασπιώτη Μάγρα, η Βικυ Κατράνα, καθώς και οι ποιητές Αβράαμ Χατζηανέστης και Λευτέρης Μούφτογλου, κ.α.
-Ίσως τελικά, τα Μήλα των Εσπερίδων να μην έχουν χαθεί...ίσως τελικά μας χορτάσει ο Λόγος, η Μουσική, η Ποίηση και οι Τέχνες, τόνισε η.ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου .. αμέσως μετά τον Χριστουγεννιάτικο Λόγο, που απεύθυνε σε όλους τους Συγκάτοικούς της στην Πόλη των Ιδεών,συνεχάρει επίσης τόσο την πρόεδρο κυρία Άννα Φαχαντίδου Τσιλιγκίρογλου για τον αγώνα της στην Ενωση καθώς και όλα τα άξια μέλη που με μοναδικό όπλο την ετήσια συνδρομή και με πολλή Ψυχή συνεχίζουνε το δύσκολο έργο του Πολιτισμού!. 

  Ευχές, χαιρετίσματα και αποσπάσματα από το βιβλίο του πατέρα της πρωτ.Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της ιδίας «Πόλη και πάλι, Πόλη την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται;» διάβασε, χαρίζοντας το βιβλίο και το δίσκο " Προφητείες και Ωδές "{ σε ποίηση δική της και του πατέρα της και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη} στην Ενωση.
Όσα μέλη ήταν παρόντα, ένιωσαν ότι πραγματκά ανήκουν σε μία Αγαπητική Οικογένεια.


Η Ανδρομάχη απευθύνει τον
Πρωτοχρονιάτικο της λόγο στα μέλη της Ένωσης.
 Ο καταξιωμένος ποιητής Ζαχαρίας Προδρόμου, διαβάζει ποιήμα του.
 Ευχές, χαιρετίσματα και αποσπάσματα από το βιβλίο του πατέρα της πρωτ.Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της ιδίας «Πόλη και πάλι, Πόλη την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται;» διάβασε, χαρίζοντας το βιβλίο και το δίσκο " Προφητείες και Ωδές "{ σε ποίηση δική της και του πατέρα της και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη} στην Ενωση.
Όσα μέλη ήταν παρόντα, ένιωσαν ότι πραγματκά ανήκουν σε μία Αγαπητική Οικογένεια.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα ανακαινισμένα γραφεία της ΕΛΒΕ.